Uudised

8.-11. jaanuarini 2014 toimub Seitsmes Rahvusvaheline Muusikateooria Konverents

08. jaanuar 2014

Konverentsi põhiteemaks on muusikaline vorm, mida käsitlevad oma ala tippeksperdid kogu maailmast. Plenaarettekannetega astuvad üles William Caplin (McGill’i Ülikool, Kanada), James Hepokoski (Yale’i Ülikool, USA) ja Steven Vande Moortele (Toronto Ülikool, Kanada) ning lisaks eelmainituile enam kui 30 väljapaistvat teadlast Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Brasiiliast, Inglismaalt, Saksamaalt, Austriast, Belgiast, Norrast, Soomest, Iisrealist, Armeeniast, Leedust ja Eestist.

 

Erinevalt eelmistest samalaadsetest üritustest toimub konverents sellel korral kahes kohas – 8. ja 9. jaanuaril peetakse ettekandeid Tallinnas, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia auditooriumis A402 ning 10. ja 11. jaanuaril Pärnu Keskraamatukogu saalis.

Lisaks mitmekülgsetele ettekannetele, milles muusikalist vormi käsitletakse nii funktsionalistlikust vormiteooriast (Schönbergi vormiõpetusest), dialoogilise vormi kontseptsioonist, Schenkeri analüüsist kui ka ebatraditsioonilisematest meetoditest lähtuvalt, toimub Pärnu Nüüdismuusika Päevadega seonduvalt ka rida eksperimentaalse muusika kontserte.

Konverentsi kava

Konverents toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Eesti Arnold Schönbergi Ühingu koostöös